Trajanje botoksa

Teme: botoks, botoks za lice, bore, restylane, juviderm, kolagen, cene, iskustva, oporavak, pre i posle.
Post Reply
plasticadmin
Site Admin
Posts: 6
Joined: Fri Jun 28, 2013 5:07 pm

Trajanje botoksa

Post by plasticadmin »

Malo toga je ostalo nerečeno o botoksu. Od botoksa se ne umire. Ukoliko ga aplicira stručno lice, botoks neće izazvati posledice po zdravlje. Od botoksa ne utrnjuje telo itd. Sve su ovo kontra argumenti čestim neosnovanim tvrdnjama. Evo šta sve treba da znate o botoksu:

Botoks je vrsta enzima koji nastaje od bakterije klostridijum botulinum. Botoks spada u grupu otrova, to jeste istina i to je neizbežno – kada samo njegovo ime to govori. Ali i svi ostali lekovi spadaju u grupu otrova pa su ipak veoma korisni ukoliko se pridržavate uputstava i saveta lekara. Prekomerena upotreba bilo kojeg leka, može dovesti do zdravstvenih problema ovog ili onog tipa. Botoks blokira nuromišićnu transmisiju određenih nerava, stoga je bitno koliko i ko ga aplicira i naravno postoje samo neki odobreni oblici botoksa koji mogu da se koriste u medicini. Osim upotrebe za opuštanje mišića, kod pacijenata sa bolnim grčevima, botoks se masovno koristi u svetskoj estetskoj hirurgiji ali isto tako i u kozmetologiji, uključujući mnogobrojne kreme i masti.

U estetskoj hirirgiji i kozmetici botoks se koristi prvenstveno za uklanjanje bora na licu. Već dugi niz godina se upotrebljava u celom svetu, a milioni pacijenata su se podvrgli njegovom tretmanu. Kako je botoks pronašao svoje mesto u estetskoj hirurgiji? Vrlo lako. Nakon apliciranja botoksa u određenu boru, vremenom on blokira signale nerava ka facijalnom mišiću (mišić ne može da se kontrahira), što drugim rečima, dovodi do opuštanja bora i direktno postaju manje vidiljive.

Vreme kao ključni faktor
Apliciranje botoksa u prethodno tačno određene mišiće se vrši za svega nekoliko minuta. Pri tome, pacijent nije u opštoj anesteziji već je svestan i priseban. Botoks počne da deluje za nekoliko dana, obično do 7 dana. Efekat botoksa je zavisan o mestu na koje je apliciran, o količini apliciranoj i o broj puta kojima se pacijent podvrgao botoksu. Botoks nije dugoročno i večno rešenje problema naboranosti kože, tj. bora, njegovo trajanje je ograničeno na maksimalnih 6 meseci nakon apliciranja. Vremenom njegovo dejstvo slabi i mišić se i dalje opušta i dovodi u prvobitno stanje kao i pre upotrebe botoksa. Međutim, ukoliko se pacijent(kinja) odluči za ponovno ubrizgavanje botoksa – što je najčešći slučaj nakon što shvate da to ne predstavljaopasnost po njihovo zdravlje, tada njegovo dejstvo biva znatno duže od 6 meseci. Često i do godinu dana.

Botoks je takođe vrlo primenjiv kod osoba koje pate od migrena ili prekomerenog znojenja (hiperhidroze), gde njegovo dejstvo može da traje takođe dug niz meseci.

Treba napomenuti da pre i nakon apliciranja botoksa pacijent ne treba da konzumira alkohol u minimalnom trajanju od 7 dana.

Botoks je najbolje rešenje kod osoba koje još ne treba da rade fejs lifting, a imaju očigledno blago starenje lica, tj. nastanak bora. Osim toga, botoks je veoma efikasno rešenje i nakon zatezanja kože lica ili očnih kapaka gde pomaže u dobijanju krajnjih rezultata. Takođe, mnoge osobe ne čekaju pojavu bora veći se upuste u tretman botoksa pred sami nastanak bora te na taj način prime izuzetno malu količinu botoksa a održivost njihovog izgleda biva prolongirana na znatno duži period.
Post Reply