Kako se vrši povećanje grudi?

Teme: povećanje (augmentacija) grudi, operacija dojki, silikoni, ugradnja silikona, cene, iskustva, pre i posle.
plasticadmin
Site Admin
Postovi: 6
Pridružio se: Pet Jun 28, 2013 5:07 pm

Kako se vrši povećanje grudi?

Postod plasticadmin » Sub Jan 16, 2016 11:52 am

Iako krajnji rezultati bivaju izvanredni bilo da se odlučite za povećanje grudi silikonskim implantima, implantima sa salinskim rastvorom ili sopstvenim adipoznim tkivom, znatna je razlika u procesu njihovog povećanja i zarastanja rane.

Povećanje grudi silikonskim implantima:
Pre svega, nakon konsultovanja sa vašim hirurgom, odlučiće se kakva vrsta implanta vama najviše odgovara i koja je njihova veličina. Nakon toga, hirurg odlučuje gde će da pravi rez i u zavisnosti o prethodno donete odluke o vrsti i veličini implanta, određuje se veličina incizije na koži. Svaka vrsta povećanja grudi zahteva potpunu anesteziju, pre svega jer se otvara koža i potkožno tkivo, pravi se džep u koji će kasnije da se implementira silikon. Postoji više vrsta incizija. Najučestalija incizija jeste sa unutrašnje strane grudi – ovakav rez biva najmanje vidljiv zbog svojih fizičkih karakteristika, dojke padaju na njega i time ga čine neprimetnim pa čak i na plaži. Inciziju ovog tipa moguće je raditi i oko bradavice ali i ispod pazuha – ovim se postiže najmanja vidljivost ožiljka ali i operaciju čini nešto kompleksnijom.

Ugradnja implanata sa salinskim rastvorom:
Ukoliko se ustanovi da je bolja opcija upotreba implanata sa salinskim rastvorom, tada se pravi manji rez i hirurg odlučuje koju količinu pomenutog rastvora će da ubrizga u novoinsertovani implant. Grudni implanti sa salinskim rastvorom imaju svoje prednosti koje se ogledaju u prirodnijoj konturi grudi, dojke su mekše (kao prirodne) i time odaju znatnu elastičnosti pri svakodnevnim aktivnostima. Ruptura ovakvih implanata je moguća samo u slučaju veoma velikog pritiska na njih – kao što je izrazito jak fizički udarac. Najsavremniji grudni implanti ovog tipa su pravljeni upotrebom znatno naprednije tehnologije nego što je to bio slučaj ranijih godina, te stoga i ukoliko dođe do rupture, neće doći do znatnijeg curenja mase implanta.

Uvećanje grudi transplantacijom masnog tkiva:
Ubrizgavanje masnog tkiva u unapred određene oblasti dojke je takođe jedna od popularnih mogućnosti uvećenja dojki. Sa mesta gde imate višak masnog tkiva, uzima se jedan deo njega pomoću posebne igle te se kasnije koristi kao sredstvo kojim se koriguje veličina i konture grudi. Takođe, sopstveno masno tkivo može da se kombinuje pri povećanju grudi drugim implantima, kao sredstvo manjih korekcija i poboljšanja teksture dojki. Prednosti ove vrste uvećenja grudi su velike, a glavna je ta da novopresađeno masno tkivo lako biva prihvaćeno od strane okolnog tkiva, jer je u pitanju isti organizam.

Krajnju odluku ovog tipa će doneti vaš hirurg, a svoje želje i potrebe izrazite njemu. Hirurg treba da zna šta želite kako bi stvorio to što želite. Međutim, budite realistični u svojim željama, kako bi vam i očekivanja bila realistična.

Povratak na

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: 1 i 0 gostiju